A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Незабаром пройдуть випробування вакцини проти ВІЛ

Дата: 22.07.2019 12:29
Кількість переглядів: 241

За інформацією Національного інституту охорони здоров'я США, незабаром в Європі, Північній та Південній Америці будуть запущені великомасштабні клінічні випробування перспективної вакцини проти ВІЛ.

Планується, що у дослідженні візьмуть участь 3,8 тис. осіб.

Робота стане єдиною на поточний момент, чию увагу буде сфокусовано на чоловіках, які мають статеві контакти з чоловіками, і трансгендерних жінках, передає Life4me+. Дослідження залучить понад 3,5 тис. добровольців віком від 18 до 60 років зі США, Мексики, Перу, Бразилії, Аргентини, Польщі, Іспанії та Італії. Набір волонтерів розпочнеться вже у вересні.

Всім добровольцям буде запропоновано комплексний пакет профілактики ВІЛ-інфекції. Як пише Spid.center, в доклінічних дослідженнях вакцина захищала мавп від інфікування ВІЛ-подібним вірусом, який називається "вірус імунодефіциту мавпи". Зазначається, що шість доз вакцини забезпечили мавпам захист у 66%. Раніше вперше в історії науки американським вченим вдалося видалити ВІЛ з цілого генома лабораторних мишей за допомогою ліків повільної дії та технології редагування генів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування