A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Фінансування медичної галузі

Дата: 22.07.2019 12:39
Кількість переглядів: 284

В умовах проведення медичної реформи питання забезпечення належного рівня медичної допомоги та покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров‘я знаходиться на вістрі питань, що потребують залучення бюджетних коштів, в тому числі і коштів місцевих бюджетів.

Тульчинська ОТГ утворила комунальне некомерційне підприємство - Міський центр первинної медико-санітарної допомоги - у 2018 році. В структурі центру функціонує 3 амбулаторії загальної практики сімейної медицини та 4 фельдшерських пункти. Підприємство своєчасно уклало договір із Національною службою здоров‘я України і починаючи із 1 січня 2019 року утримується за рахунок коштів із НСЗУ. Підприємство сформувало оптимальну структуру, де команда із надання ПМД складається із сімейного лікаря, медсестри та фельдшера, який працює у ФАПі. Сьогодні підприємство забезпечує своє функціонування за рахунок коштів із НСЗУ. Тульчинська міська рада фінансує оплату енергоносіїв та окремі заходи місцевої програми розвитку охорони здоров‘я у громаді.

На фінансову підтримку підприємства із бюджету громади передбачено використати у 2019 році 1 815,7 тис.грн. бюджетних коштів. З початку року профінансовано 818,8 тис.грн. або 45,1% до планових призначень на рік.

Крім того, із бюджету громади проводиться фінансування заходів програми покращення надання медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність, які отримують програмний гемодіаліз. З початку року витрачено 106,6 тис.грн., які спрямовано на оплату транспортних послуг по перевезенню хворих та виплату матеріальної допомоги хворим на придбання медикаментів.

На утримання закладів охорони здоров‘я вторинного рівня з початку року передано коштів до районного бюджету в сумі 10 985,4 тис.грн., в тому числі на утримання районної лікарні – 10 036,9 тис.грн., районної стоматполіклініки – 806,4 тис.грн. та на забезпечення населення громади інсуліном – 142,1 тис.грн.

Також, у 2019 році із бюджету громади передано до обласного бюджету 200,0 тис.грн. бюджетних коштів на придбання медичного обладнання для Тульчинської станції екстреної медичної допомоги.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування