A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Обмежувальні заходи потрібні, щоб не допустити масового інфікування

Дата: 10.04.2020 15:18
Кількість переглядів: 324

Запроваджені Урядом обмежувальні заходи на час карантину, спрямовані на те, щоб запобігти одночасній критичній кількості захворівших людей, які потребуватимуть інтенсивної терапії, і, тим самим не допустити перенавантаження на заклади системи охорони здоров’я, як це спостерігається у європейських країнах. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 10 квітня щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

«Запроваджені Урядом обмежувальні заходи спрямовані на те, щоб запобігти колапсу інфраструктури та системи охорони здоров’я, а кількість одночасно інфікованих людей коронавірусною хворобою не була занадто високою», - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, на сьогодні тестування проводиться всім, хто має симптоми, характерні для коронавірусної хвороби, а також всім, хто повернувся з-за кордону та був у контакті із хворими на COVID-19. 

«Ми маємо чіткі алгоритми і діагностуємо всіх, хто цього потребує, щоб вчасно і якісно виявляти та локалізувати контактних осіб, щоб не було поширення хвороби на території України», - сказав Віктор Ляшко.

Крім того, за його словами, тестуються всі хворі з пневмонією. «Ми тестуємо всі пневмонії, які перебувають в інфекційних лікарнях, а також лікарнях іншого профілю», - зазначив заступник Міністра.

Він додав, що ПЛР-тестування проводиться у всіх випадках з підозрою на коронавірусну хворобу. Протягом доби було здійснено 961 виїзд мобільних бригад для забору зразків для проведення ПЛР-досліджень та відібрано 1880 зразків біологічного матеріалу. 

Водночас Віктор Ляшко наголосив, що у разі безпідставної відмови у проведенні тестування необхідно звертатися на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 505 201. Крім того, на цю лінію можуть звертатися громадяни, яким не дають результатів тестування протягом трьох-чотирьох днів після забору зразка.

За словами головного державного санітарного лікаря, на сьогодні приватні лабораторії також можуть проводити тестування, дотримуючись встановлених вимог та звітуючи про результати досліджень. «Приватні лабораторії можуть закуповувати тест-системи, якщо вони відповідають вимогам біологічної безпеки та мають право працювати зі збудником другого класу патогенності», - зазначив він та додав, що і в аптеках можуть продаватися експрес-тести - «це питання суб'єкта господарювання, який володіє аптекою».

Віктор Ляшко також поінформував, що станом на сьогодні використовуються 48 апаратів штучної вентиляції легень для надання допомоги хворим на коронавірусну хворобу, це 2,7% від усіх підготовлених апаратів для ШВЛ, якими оснащені лікарні.

Заступник Міністра повідомив, що сьогодні фахівці МОЗ відправилися з перевіркою до Івано-Франківської області, яка лідирує за кількістю летальних випадків від захворювань COVID-19. 

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків. За попередню добу відтестовано 2929 зразків, відібраних у людей із підозрою на коронавірусну хворобу. 

Наразі у світі зареєстровано 1 605 277 випадків зараження новим короновірусом. З них одужало: 356 925, активні захворювання 1 152 601, летальні випадки 95 751.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування