A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Звернення Головного лікаря до громадян!

Дата: 08.10.2020 12:05
Кількість переглядів: 1821

Звернення Головного лікаря до громадян!

Станом на 8 жовтня, в Україні зафіксували 5 397 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це новий антирекорд. За добу одужало 2 263 пацієнтів.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України, загалом здійснили 2 489 702 тестування методом ПЛР. За увесь період пандемії в Україні - 244 734 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Із них - 4 690 летальних, 108 233 пацієнтів одужали.

За оперативною інформацією статистика захворювань по Тульчинській ОТГ має такий вигляд:

  • ГРВІ ( гостра респіраторна вірусна інфекція ) – 161 людина, з них 68 дітей ( за останню добу захворіло 33 людини, з них 13 дітей )
  • Пневмонія – 67 людей ( за останню добу 13 людей )
  • COVID_19   – 11 чоловік.

В зв’язку з напруженою епідеміологічною ситуацією  щодо розповсюдження та збільшення випадків захворювання жителів Тульчинської ОТГ адміністрація КНП « Тульчинський центр ПМСД » Тульчинської міської ради звертається з проханням та розумінням віднестися до заходів, які направленні на зменшення виникнення захворювань, а саме:

- використання засобів індивідуального захисту ( маски, респіратори, рукавички ) та дезінфікуючих засобів.

- дотримання соціальної дистанції у місцях скупчення людей та в громадському транспорті.

- обмежити відвідування сімейних лікарів без потреби.

- не потрібно звертатися на прийом до сімейного лікаря з легкими ознаками респіраторної інфекції (нежить , слабкість), консультуйтеся по телефону зі своїм сімейним лікарем.

- особливо звертаємося до громадян пенсійного віку , вагітних, осіб з хронічними захворюваннями (серцево- судинними , цукровий діабет , ожиріння, захворювання органів дихання) – залишайтеся вдома, захистіть себе.

ЯК ЗАХИСТИТИ СЕБЕ?

Гадаю, що стандартними правилами про зміцнення імунітету та миття рук наших людей не здивуєш. Тому зосередимо більшу увагу на захисті легень.

По-перше, не можна допустити проникнення вірусу всередину І припиніть торкатися обличчя! Звісно важко протистояти звичці, тому попросіть близьких, щоб частіше робили вам зауваження. Використання антисептика доцільне тільки тоді, якщо ви торкалися предметів у громадських місцях, чи перебували десь за межами дому. В домашніх умовах достатньо часто мити руки з милом 40-60 секунд.

Пийте теплу рідину: чай, узвар, компот – на ваш розсуд. Бажано кожних 15 хв бодай 2 ковтки рідини.

Споживайте достатню кількість вітамінів з доступних сезонних продуктів харчування: домашній мед, квашені продукти, цільнозернові продукти. Інформації про вміст вітамінів у продуктах в мережі достатньо. Якщо ви бажаєте приймати таблетовані форми вітамінів – обов’язково проконсультуйтесь з вашим сімейним лікарем!

Найпоширеніший чинник, який нищить наш імунітет – стрес. Багатодітні мами зараз можуть отримати певну порцію гніву, адже цілодобове сидіння з дітьми на карантині – це суцільний стрес. Тому у даному випадку можу порадити замінити телевізор на книгу чи якесь хобі, а соцмережі – на спілкування з близькими. Спробуйте – зазвичай результат позитивний.

Щоб увесь цей жах якомога швидше припинився – сумлінно дотримуйтесь карантину, повноцінно харчуйтесь і якомога менше хвилюйтесь. Якщо у вас чи у близьких виникли симптоми ГРВі – обов’язково зателефонуйте лікареві!

 

З повагою головний лікар КНП « Тульчинський центр ПМСД » Тульчинської міської ради – Кушнір Сергій Віталійович.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування