A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

ВІТАЄМО З ВСЕСВІТНІМ ДНЕМ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ!

Дата: 19.05.2023 10:09
Кількість переглядів: 146

КНП "Тульчинський центр ПМСД" Тульчинської міської ради від щирого серця вітає з Днем сімейного лікаря! Бажаємо не тільки дбати про здоров’я оточуючих, а й берегти своє. Нехай довге життя обдарує Вас щасливими моментами і приємними спогадами, розумінням і вдячністю людей. Успіхів у Вашій справі і гарного настрою!

Всесвітній день сімейного лікаря в усьому світі відзначається 19 травня. Вперше ідея святкування була запропонована та одноголосно схвалена в травні 2010 року на засіданні Всесвітньої організації сімейних лікарів. У цей день ми віддаємо данину поваги нелегкій праці сімейних лікарів і їх ролі в системах охорони здоров’я всього міра. За даними світової статистики, до 80% всіх проблем, пов’язаних зі здоров’ям, в розвинених країнах світу сьогодні вирішуються на етапі звернення до сімейного лікаря: він перший вислуховує скарги пацієнта і вирішує, до якого фахівця його направити. Сьогодні сімейний лікар — це фахівець високої кваліфікації, який пройшов спеціальну багатопрофільну підготовку. Сімейного лікаря у багатьох європейських країнах прийнято називати лікарем загальної практики, тому що його підготовка дозволяє визначити характер захворювання і заходи, необхідні для його лікування. Сімейний лікар може надавати профілактичну, лікувальну та реабілітаційну допомогу всім членам сім’ї: він — перша медична «інстанція», до якої ти і члени твоєї сім’ї можуть звернутися в разі проблем зі здоров’ям. Хороший сімейний лікар володіє знаннями, як в області терапії, так і в численних суміжних областях, серед яких неврологія, офтальмологія, дерматологія, оториноларингология, кардіологія та інші. Саме сімейний лікар направляє хворого для консультації до профільних фахівців або на госпіталізацію в стаціонар.

Сімейний лікар – це не лише професія, це і велика ноша, яка лише іноді є легкою. Людина, що обирає цю професію, розуміє всю відповідальність, яку вона нестиме протягом свого життя. Хай же Ваша робота дає намір для звершень та творчого зростання! Будьте здоровими, щоби допомагати іншим! Будьте мужніми, щоб зносити тяжкість! Будьте щасливити, щоб дарувати щастя іншим!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування