A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Де можна інфікуватися кором?

Дата: 10.10.2023 12:59
Кількість переглядів: 23

❗❗ Кір — це одне з найзаразніших захворювань у світі. Вірус кору швидко передається від хворої людини повітряно-крапельним шляхом, він може жити у повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як інфікований залишив приміщення.

⚠️ У МОЗ наголошують: кором можна інфікуватися будь-де - у школі, дитсадочку, на роботі, в метро, у маршрутці, в таксі (якщо перед вами їхав хворий), у магазині, спортзалі, в басейні, на дитячому майданчику.

Пам'ятайте, що ліків проти кору немає, єдиний надійний захист - вакцинація! Щеплення роблять дітям в 1 рік та у 6 років. Якщо ваша дитина пропустила планове щеплення, наздоженіть його якнайшвидше!

Вакцини проти кору безпечні, ефективні й абсолютно безоплатні для дітей до 17 років включно. Зробити їх можна у педіатра/сімейного лікаря чи у пункті щеплень.

Отримати інформацію про адресу та графік роботи пунктів щеплень у вашому населеному пункті, про те, як викликати вакцинальну бригаду додому, у громаду або в колектив, можна за номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування