A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Куріння руйнує ваші легені

Дата: 29.01.2024 13:51
Кількість переглядів: 49

Тютюновий дим містить понад 7000 хімічних сполук, з яких щонайменше 250 є токсичними, а майже 70 викликають онкологічні захворювання❗

Ці шкідливі речовини сигаретного диму потрапляють у дихальні шляхи та викликають подразнення слизових оболонок, що надалі провокує задишку, утруднення дихання, розвиток запалення легень, бронхіальної астми, хронічного обструктивного захворювання легень і навіть туберкульозу легень.

Тому коли ви бачите на упаковці сигарет попередження “Куріння руйнує ваші легені”, знайте, що це не просто слова. Це реальність, яка чекає на тих, хто продовжує курити.

🔍За даними ВООЗ, третьою за значущістю причиною смертності у світі є хронічне обструктивне захворювання легень. Головна причина розвитку цього захворювання — тютюновий дим. Тож найбільш уразливі до ХОЗЛ завзяті курці, у них хвороба прогресує швидше, ніж у тих, хто не вживає тютюн. Існують дослідження, які вказують і на зв’язок пасивного куріння й ризику розвитку ХОЗЛ.

⚠️Повністю вилікувати хронічне обструктивне захворювання легень неможливо. Лікування може полегшити симптоми й поліпшити якість життя, а також знизити ризик смерті. Тож своєчасна діагностика й лікування допоможуть уповільнити розвиток хвороби. Найефективнішим кроком для курців, звичайно, буде відмова від куріння.

Безпечного куріння не існує! І щоб не стати героєм для зображення на упаковці сигарет, кидайте курити вже зараз. Шукайте рекомендації на сервісі допомоги з відмови від куріння "Я кидаю курити"👉 https://stopsmoking.org.ua


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування