A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Лікарські засоби для лікування бронхіальної астми та хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів включені в програму реімбурсації “Доступні ліки”

Дата: 01.02.2024 15:07
Кількість переглядів: 72

#ДоступніЛіки

Лікарські засоби для лікування бронхіальної астми та хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів включені в програму реімбурсації “Доступні ліки”. Препарати можна отримати за електронним рецептом в аптечному закладі — безоплатно або з доплатою. Повну або часткову вартість відпущених лікарських засобів аптеці оплатить Національна служба здоров’я України.

➡ Всього до програми “Доступні ліки” включено 32 торгові назви препаратів проти хронічних захворювань нижніх дихальних шляхів та бронхіальної астми.

💊 Якщо ви потребуєте ліків для лікування бронхіальної астми чи ХОЗЛ, то щоб отримати ліки безоплатно або з частковою доплатою потрібно:

1️⃣ Звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.

Лікар випише електронний рецепт на основі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).

Рецепт прийде у вигляді СМС з 14-значним кодом та кодом підтвердження.

2️⃣ З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця, де ви зареєстровані. Головна умова – наявність договору з НСЗУ.

Пам’ятайте: термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування.

3️⃣ Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. Пацієнт сам обирає препарат за торговою назвою. Повну або часткову вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування