A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

#РозбиваємоМіфи

Дата: 12.04.2024 15:40
Кількість переглядів: 54

 

Сьогодні розбиваємо міф про неможливість відпустки для сімейного лікаря. Те, що ❌ під час відпустки сімейного лікаря пацієнт все одно може йому/їй телефонувати ❌ є міфом.

Адже укладена декларація не дає права пацієнтам на безлімітний час лікаря. А побоювання залишитися без необхідної медичної допомоги на час відпустки свого сімейного лікаря є безпідставними. Тепер трохи детальніше.

✅ На час відпустки одного лікаря надавач первинної медичної допомоги забезпечує його заміну на іншого. Незалежно від того, чи це державна амбулаторія, приватний центр чи лікар-ФОП.

✅ У лікаря, що працює на заміні, пацієнт може розраховувати на весь обсяг послуг, який входить у пакет первинної медичної допомоги.

✅ Тож не варто турбувати свого сімейного лікаря під час відпустки.

✅ Якщо питання не термінове, дочекайтеся його або її повернення. Якщо ситуація невідкладна, викликайте екстрену медичну допомогу за номером 103 або самостійно вирушайте до приймального відділення лікарні, що працює цілодобово.

Якщо ж проблема зі здоров’ям не є екстреною, але чекати неможливо, то зверніться до того лікаря, якого призначено на заміну.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування