A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Тульчинський центр первинної
медико-санітарної допомоги"
Тульчинської міської ради

Новини

З днем медичного працівника.

Дорогі медики! Дозвольте від щиро серця привітати вас з професійним святом. Ви відповідаєте за найдорожче, що має кожна людина – за наше здоров’я. Ви –рятувальники в найскладніші хвилини життя. Завдяки Вашій турботі та професійній майстерності у людини з’являється віра та надія на одужання і це найголовніше. Зі святом Вас! Щастя Вам і добра! І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!

23:42 13.06.2019

КІР

ЯК ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВІРУС КОРУ Morbillivirus — вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

08:48 13.06.2019

Наскільки ти рідкісний?

Те, що існує чотири групи крові, знають всі. Але не всі знають, як це враховується при переливанні крові. І не всі знають, з якою групою крові народиться дитина, якщо у батьків вона однакова. Найбільше трапляється людей з другою та третьою групою крові, рідше – з першою, ще рідше – з четвертою. Та якщо раніше побутувала думка, що четверта група – найрідкісніша, то нині над цим варто замислитися, адже таких „рідкісних“ вже досить таки багато. І якраз ті, у кого ця група крові, є універсальними реципієнтами – їм для переливання підходить кров будь-якої групи. А от перша є універсальним донором – вона підходить всім. Та у медицині намагаються дотримуватися такого принципу: переливати донорську кров реципієнту з такою ж групою.

08:24 12.06.2019

16 червня 2019 року День медичного працівника

Маловідоме, але Фрейд панічно боявся числа 62. Коли йому, наприклад, доводилося резервувати номер в готелі, він вибирав той, в якому більше 62 кімнат, а його неприязнь до музики змусила одного разу наказати викинути піаніно його молодшої сестри, поставивши ультиматум: «Або я, або піаніно».

13:56 11.06.2019

Створення сучасної електронної системи охорони здоров’я

Створення сучасної електронної системи охорони здоров’я — невід’ємна частина трансформації охорони здоров’я України. Кожен наступний етап змін супроводжується розробкою необхідних електронних інструментів, спрямованих на полегшення роботи лікарів та підвищення прозорості системи.

10:07 10.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування